Etusivu

Medialle

Mediatiedote 31.3.2014: Kirsikankukkaconissa kurkistetaan japanilaiseen kulttuuriin

Julkaisuvapaa: heti

Toukokuussa 17.18.5.2014 Turun Klassillisen lukion valtaa japanilainen kulttuuri jo viidettä kertaa järjestettävän Kirsikankukkaconin muodossa.

Kirsikankukkacon, tuttavallisemmin Kikucon, on tulvillaan monipuolista ja laadukasta ohjelmaa animen ja mangan ystäville sekä muille japaniharrastajille. Kikuconissa muun muassa tutustutaan Heian-kauden vuotuisjuhliin japanologi Jouni Elomaan johdolla, koetaan kuvin ja kertomuksin japanilainen nukkejuhla sekä sukelletaan muinaisten ja modernien ninjojen maailmaan. Mukaan mahtuu myös esimerkiksi monenlaisia työpajoja, puku- ja piirustuskilpailuja, taistelulajinäytöksiä, parapara-tanssia sekä Beyblade-pelaamista.

Kikucon on suunnattu erityisesti nuorille japani-harrastajille, ja sen tavoitteena on tehdä tutuksi japanilaista kulttuuria mangan ja animen kuvien takana. Mielenkiintoista koettavaa, nähtävää ja tehtävää löytyy kuitenkin monenikäisille. Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin ja se on pääsymaksuton.

Lisää tietoa tapahtuman nettisivuilta kikucon.animeunioni.org

Kuvia

Kuvaa napsauttamalla pääset suurempaan versioon.

Kendonäytös
Kävijöitä seuraamassa kendonäytöstä Kirsikankukkacon III -tapahtumassa 2010.
Kuva: Kaarina Leppälahti

Kikucon-juliste
Kirsikankukkacon V -juliste.
Tekijä: Anna Stenman

Lisäkysymyksiin vastaavat tapahtuman järjestäjät Susanna ja Kaarina Leppälahti, sähköpostiosoite: kikucon ät animeunioni piste org.