Etusivu

Ohjelma

Lauantain ohjelma

Klo 10.00

Basaarin myyntipöydät ja seuraesittelypisteet aukeavat, basaarisali (1.krs)

Taidekuja sekä pelihuoneet aukeavat, 2.kerros

Paras con-puku -kisa, ilmo lauantain kisaan infossa 10-14, äänestys 12-17 basaarisalissa (1.krs)
Onko paras conpuku näyttävä cosplay vai mukava oloasu? Tähän kisaan voit osallistua millä vain pu­vulla, jota pidät conissa! Kilpailijat saavat äänestysnumerot, joiden avulla kävijät voivat äänestää parasta conpukua nähdessään ne luonnollisessa ympäristössään conissa. Kilpailijoista otetaan myös kuvat, jotka laitetaan esille äänestyksen helpottamiseksi.

Piirustuskisa, ilmo la klo 10-13 infossa ja äänestys klo 14 alkaen basaarisalissa (1.krs)
Osallistua voi yhdellä itse piirretyllä työllä, joka tehdään ilmoittautuessa saatavalle leimatulle ja numeroidulle tavalliselle A4-kokoiselle paperille, annetusta aiheesta. Piirustusvälineet kilpailijat tuovat itse. Tuo valmis työ infoon la klo 14 mennessä, jotta se voidaan laittaa esille äänestystä varten. Voittajat julkistetaan ja palkitaan tapahtuman päättäjäisissä sunnuntaina.

Klo 10.15

Avajaiset , sali
Napakat avajaiset pyöräyttävät tapahtuman käyntiin. Mukana mm. vinkkejä ohjelmatarjonnasta sekä käteviä käytännön tietoja con-kävijöille.

Klo 10.30

Kemonomimi-paja, sali
Ompele itsellesi - tai kaverillesi - pehmoiset, pinneillä hiuksiin kiinnittyvät eläimenkorvat, esimerkiksi kissan, koiran, ketun tai hiirenkorvat. Osallistumista auttaa, jos on joskus jotain käsin ommellut, mutta ohjeet ja opastusta on toki tarjolla.
Ennakkoilmoittautumislista infon luona.

Klo 11.00

Johdatus japanilaisiin tarinoihin, 3. kerroksen puhetila
Intohimon karma ja Samuraisankarit – mistä Kikuconin tarinatuokioiden tarinat tulevat. Lyhyt johdatus japanilaisiin tarinoihin sekä esimerkkitarinoita.

Kuvaus, salin kuvauspisteet
Kuvaukseen on ennakkoilmoittautuminen, lista infon luona.

Hanami-kahvila avataan

Klo 12.00

Ninjat populaarikulttuurissa, 3. kerroksen puhetila
Pienenä johdantona sunnuntain ninjaesitelmään käsitellään ninjoja mangassa, animessa, tietokonepeleissä, elokuvissa ja länsimaisissa sarjakuvissa.

Origamipaja, sali
Origamitaittelua. Paikalla on opastaja, joka näyttää mallia ja auttaa hankalissa kohdissa, mutta tarjolla on papereita ja ohjeita myös itsenäiseen taitteluun.
Ennakkoilmoittautumislista infon luona.

Taidekisan äänestys alkaa ja Kikuconin kirppis aukeaa, basaari

Klo 12.30

Kendo, sali
Turun kendoseura Rendaino esittelee kendoa, eli japanilaisten samuraiden miekkailutaidoista muokattua budolajia. Lue lisää kendosta.

Klo 13.00

Liikenneruuhkaa Ichijo-kadulla, 3. kerroksen puhetila
Juhlimisesta Heian-pääkaupungissa tuhat vuotta sitten
Heian-kausi (794-1185) oli Japanissa loisteliaan hovikulttuurin aikaa. Vuotta rytmittivät erilaiset juhlat ja vuotuistraditiot. Niiden kirjossa näkyvät hyvin niin mantereelta tulleet vaikutteet mm. taolaisuuden ja buddhalaisuuden muodossa kuin kotimaiseen shintolaisuuteenkin liittyvät tapahtumat. Tapahtumapaikkoina saattoivat olla niin palatsit, pyhäköt kuin koditkin. Osa näistä perinteistä elää vielä tänäänkin. Sekä sanoin että kuvin esitellän mitä, milloin ja miten juhlittiin muinaisessa Heian-pääkaupungissa. Luennon pitää japanologi Jouni Elomaa.

Klo 14.00

Rintanappipaja, sali
Tule askartelemaan uniikki rintanappi itsellesi tai vaikka tuliaiseksi kaverille.
Ennakkoilmoittautumislista infon luona.

Klo 14.30

Parapara-opetus, 3. kerroksen yleistila
Parapara on alunperin japanilainen klubitanssi, jota nykyään voi harrastaa myös Suomessa. Tule opettelemaan hauska tanssi!

Kuvaus, salin kuvauspisteet
Kuvaukseen on ennakkoilmoittautuminen, lista infon luona.

Piirustuskisan äänestys aukeaa, basaari

Klo 15.00

Tarinatuokio
Tule hiljentymään hetkeksi tarinatuokion pariin tunnelmalliseen tilaan. Tämän tuokion japanilaiset tarinat sopivat myös pienemmille kuulijoille.
Ennakkoilmoittautumislista ja kokoontuminen infon luona.

Klo 15.30

Voitto coniin!, 3. kerroksen puhetila
Tässä leikkimielisessä visailussa ei kysytä oikeita vastauksia, vaan osuvia arvauksia! Kysymykset on jo esitetty kymmenille harrastajille, ja pisteitä saa arvaamalla yleisimpiä vastauksia. Ilmoita joukkueesi mukaan kisaamaan!

Pikselipaja, sali
Osallistujat suunnittelevat ja kokoavat sulatettavista muovihelmistä oman "pikseli"kuvion tai -hahmon. Tarjolla on esimerkkimalleja, mutta oman mieli­kuvituksen voi myös päästää lentoon.
Ennakkoilmoittautumislista infon luona.

Klo 16.30

Arjen teerituaali ja monikäyttöinen japanilainen tee, 3. kerroksen puhetila
Japanilaisesta teestä kertomassa teetuntija ja -myyjä Tea Lehti.

Parapara-opetus, 3. kerroksen yleistila
Parapara on alunperin japanilainen klubitanssi, jota nykyään voi harrastaa myös Suomessa. Tule opettelemaan hauska tanssi!

Klo 17.30

Kiku-matsuri ja pukukisa, sali
Lauantain con-päivän päättävä juhlatilaisuus sisältää Voitto coniin! -visailun jännittävän finaalikierroksen, sekä pukukisan, jossa yleisökin saa äänestää suosikkiaan. Juhlassa julkistetaan myös lauantain paras con-puku -kilpailun voittaja.