Etusivu

Ohjelma

Sunnuntain ohjelma

Klo 10.00

Basaarin myyntipöydät, seurapisteet, Kikuconin kirppis, sekä taide- ja piirustuskisaäänestykset aukeavat, basaarisali (1.krs)

Taidekuja sekä pelihuoneet aukeavat, 2.krs

Paras con-puku -kisa, ilmo sunnuntain kisaan infossa 10-12.30, äänestys 12-15.30 basaarisalissa (1.krs)
Onko paras conpuku näyttävä cosplay vai mukava oloasu? Tähän kisaan voit osallistua millä vain pu­vulla, jota pidät conissa! Kilpailijat saavat äänestysnumerot, joiden avulla kävijät voivat äänestää parasta conpukua nähdessään ne luonnollisessa ympäristössään conissa. Kilpailijoista otetaan myös kuvat, jotka laitetaan esille äänestyksen helpottamiseksi.

Rintanappipaja, sali
Tule askartelemaan uniikki rintanappi itsellesi tai vaikka tuliaiseksi kaverille.
Ennakkoilmoittautumislista infon luona.

Klo 10.30

Taidonäytös, sali
Tule seuraamaan taidon, Japanista peräisin olevat taistelulajin näytöstä! Päivän ensimmäisessä näytöksessä esiintyvät Turun taidoseura ry:n alempi­vöiset harrastajat. Lue lisää taidosta.

Klo 11.00

Näe, koe Japani, 3. kerroksen puhetila
Japanin-matkaajat kertovat kokemuksistaan sanoin ja kuvin. Esittelyssä mm. Osakan Akihabaran Den den townin oma katujuhla Nipponbashi street festa, jossa cosplayaajat valtaavat kadun ja salamavalot välkkyvät - sisältää run­saas­ti cosplaykuvamateriaalia.

Hanami-kahvila avataan

Klo 11.30

Taidonäytös, sali
Tule seuraamaan taidon, Japanista peräisin olevat taistelulajin näytöstä! Päivän toisessa näytöksessä esiintyvät Turun taidoseura ry:n ylempi­vöiset harrastajat.

Origamipaja, sali
Origamitaittelua. Paikalla on opastaja, joka näyttää mallia ja auttaa hankalissa kohdissa, mutta tarjolla on papereita ja ohjeita myös itsenäiseen taitteluun.
Ennakkoilmoittautumislista infon luona.

Klo 12.00

Nukkejuhlan monet kasvot, 3. kerroksen puhetila
Nukkejuhlaa eli hinamatsuria vietetään pienten japanilaistyttöjen kodeissa. Erikoi­sem­min sitä juhlitaan Japanin itärannikolla Katsuurassa, jossa esille laitetaan enem­män nukkeja kuin mitä kaupungissa on asukkaita. Tokiossa puolestaan voi muinai­seen tapaan laskea nuket vesille nagashibina-seremo­niassa Sumida-joen rannassa. Kaarina Leppälahti tarjoaa runsaasti kuvitetun katsauksen joihinkin erilaisiin tapoihin viettää hinamatsuria.

Klo 12.30

Kendo, sali
Turun kendoseura Rendaino esittelee kendoa eli japanilaisten samuraiden miekkailutaidoista muokattua budolajia. Lue lisää kendosta.

Klo 13.00

Kemonomimi-paja, sali
Ompele itsellesi – tai kaverillesi – pehmoiset, pinneillä hiuksiin kiinnittyvät eläimenkorvat, esimerkiksi kissan, koiran, ketun tai hiirenkorvat. Osallistumista auttaa, jos on joskus jotain käsin ommellut, mutta ohjeet ja opastusta on toki tarjolla. Ennakkoilmoittautumislista infon luona.

Tarinatuokio
Tule hiljentymään hetkeksi tarinatuokion pariin tunnelmalliseen tilaan. Näitä vanhoja japanilaisia tarinoita ei kuitenkaan suositella aivan perheen pienim­mille. Ennakkoilmoittautumislista ja kokoontuminen infon luona.

Kuvaus, salin kuvauspisteet
Kuvaukseen on ennakkoilmoittautuminen, lista infon luona.

Klo 13.30

Piirusta, esitä ja arvaa, 3. kerroksen puhetila
Leikkimielinen joukkuekisa, jota on hauska seurata, mutta vielä hauskempaa on osallistua! Vuorollaan kukin saa arvuuttaa joukkuetovereiltaan annet­tuja Japani-, anime- ja manga-aiheisia sanoja tai sanontoja, kierroksesta riippuen piirustamalla tai esittämällä! Ilmoita joukkueesi mukaan!

Klo 14.30

Ninjat: totta ja tarua, 3 kerroksen puhetila
Kaikkihan ninjat tietävät, mutta mikä osa tiedosta on tarua ja mikä totta? Tule kuulemaan näistä Japanin ihmeistä. Katsotaan missä dokumenteissa ninjat mainitaan ja miten, mitkä alueet Japanissa ovat kuuluisia ninjoistaan ja esitel­lään joitakin aseita ja taktiikoita. Ohjelman pitää Sanna Mörsky.

Pikselipaja, sali
Osallistujat suunnittelevat ja kokoavat sulatettavista muovihelmistä oman "pikseli"kuvion tai -hahmon. Tarjolla on esimerkkimalleja, mutta oman mieli­kuvituksen voi myös päästää lentoon.
Ennalkkoilmoittautumislomake infon luona.

Klo 16.00

Kiku-matsuri, sali
Conin päättävässä juhlatilaisuudessa jännitetään Piirusta, esitä ja arvaa -kisan finaalikierosta, ja lopuksi tietenkin jaetaan palkinnot ja kiitokset.