Etusivu

Käytännön asioita

Kirsikankukkacon V:n järjestyssäännöt

Tapahtumassa pätevät luonnollisesti kaikki Suomen lait sekä Turun kaupungin järjestyssäännöt. Cosplay- tai muuhun naamiaisasuun pukeutuminen on sallittua, mutta ei millään muotoa pakollista. Huomioi kuitenkin pukeutumisessa yleiset sopivaisuussäännöt sekä alla olevat aseita ja asejäljitelmiä koskevat ohjeistukset. Kävijöiden on pyydettäessä näytettävä kasvonsa, jos puku peittää ne kokonaan tai osittain.

Jo lain nojalla kaikenlaisten oikeiden aseiden tuominen tapahtumaan on kiellettyä. Turvallisuussyistä johtuen tapahtumaan on kiellettyä myös tuoda minkäänlaisia harjoitusaseita tai metallisia asejäljitelmiä. Kiellettyjä ovat myös muut kokonsa tai ulottuvuutensa takia ympäristölle vaaraksi olevat asejäljitelmät ja varusteet, jotka eivät ole kiinteästi kiinni kantajassaan. Tällöinkin edellytyksenä on, että kyseiset varusteet on kiinnitetty siten, etteivät ne ole vaaraksi tai huomattavaksi haitaksi muille tapahtuman osanottajille. Ampuma- asejäljitelmissä ei saa olla minkäänlaisia ammuksia tai muita projektiileja ja ne on merkittävä siten, ettei niitä voi luulla toimiviksi aseiksi. Mikäli olet epävarma siitä, täyttävätkö pukuusi kuuluvat asejäljitelmät tai muut varusteet annetut ehdot, ota yhteyttä tapahtuman järjestäjään.

Esitteiden jakaminen tai tuotteiden myyminen on sallittua tapahtumassa vain sille varatuilla alueilla roskaantumisen ja häiriöiden välttämiseksi. Kaikenlainen riehuminen, ryntäily, roskaaminen tai muutoin ylen määrin häiritsevä käyttäytyminen on tietenkin kielletty.

Alkoholin tai muiden päihteiden tuominen paikalle tai niiden vaikutuksen alaisena esiintyminen on kielletty. Tapahtumapaikkana on koulu, joten tupakoiminen on tapahtuma-alueella kielletty, eikä se myöskään ole sallittua ulko-oven tai portin välittömässä läheisyydessä.

Tapahtuman työntekijöillä on oikeus takavarikoida järjestyssääntöjen vastaiset esineet tapahtuman ajaksi sekä tarvittaessa poistaa tapahtumasta järjestyssääntöjä rikkovat kävijät.