Etusivu

Käytännön asioita

Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymys: En löydä mistään hintoja, mitä Kikuconin sisäänpääsy maksaa?
Vastaus: Sisäänpääsy ei maksa mitään, ja valtaosa ohjelmasta on täysin ilmaista. Joissain pajoissa saattaa olla materiaalimaksuja.

Kysymys: Onko tapahtumassa narikkaa, ja mitä se maksaa?
Vastaus: Toki Kikuconissa on narikka, eikä sekään maksa mitään.

Kysymys: Voiko tapahtumapaikalla olla yötä, tai järjestääkö tapahtuma muuten majoitusta?
Vastaus: Tapahtumapaikalta on lähdettävä ohjelman päättyessä illalla, eikä tapahtuma näillä näkymin ole tarjoamassa majoitusmahdollisuuksia. Turussa on hostelleja, hotelleja ja muita majoituslaitoksia, joista kannattaa varata yöpaikka.

Kysymys: Onko tapahtumapaikalla tai sen läheisyydessä ilmaista parkkitilaa kävijöille?
Vastaus: Tapahtumapaikan pihalla ei valitettavasti ole parkkipaikkoja kävijöille, sillä pihan rajallinen parkkitila varataan järjestäjien, ohjelmanpitäjien ym. käyttöön.
Maksullisia paikkoja keskustan alueelta löytyy, mutta lähistöllä on joitain ilmaisiakin paikkoja. Esimerkiksi Aurajoen toisella puolella, Kaupunginteatterin takana, on ilmaisia parkkipaikkoja (kulku Neitsytpolulta). Viikonloppuna kyseistä parkkipaikkaa käyttävät lähinnä läheisen maauimalan asiakkaat, ja Teatterisiltaa pitkin pääsee näppärästi Klassikon koululle. Hiukan kauempana (n.1,5km) Tuomiokirkon ja yliopiston ympärillä on myös ilmaisia paikkoja.

Kysymys:: Voinko tehdä coniin asun sarjasta/pelistä/tms. X?
Vastaus: Kikuconissa ei ole minkään tietyn sarjan, pelin tms. cosplay kielletty, kunhan sekä asu että sen kantaja noudattavat conin järjestyssääntöjä. Ota siis huomioon, että vaikka pukeutuisit minkälaiseksi ilkimykseksi, on kaikkien asusta riippumatta noudatettava sääntöjä ja käyttäydyttävä asiallisesti kanssa-conkävijöitä kohtaan.
Jos suunnitelmissa on isompi ryhmäcossi tai sarjan/pelin/tms. miitti, voi olla hyvä ajatus ilmoittaa järjestäjille etukäteen - varaamme mielellämme miiteille ym. omaa tilaa conista.
Pukukisaan puolestaan voivat osallistua erilaiset Japani-aiheiset asut - kyseessä ei siis ole pelkkä cosplay-kisa.

Kysymys: Onko tapahtumapaikalla tiloja, joissa voi pukeutua cosplay-asuun ja/tai meikata asua varten?
Vastaus: Paikalla on pukutilat, jotka ovat suuren osan aikaa myös yleisön käytettävissä. (Koska pukutilat sijaitsevat lavan takana ja yhteydessä, ne suljetaan yleisöltä pukukisan valmistautumisen sekä lavaohjelman ajaksi.) Asunvaihdot ja isommat meikkaukset kannattaakin tehdä mahdollisuuksien mukaan pukuhuoneissa wc-tilojen sijaan.

Kysymys: Voinko liikkua tapahtumapaikalla kainalosauvoilla? Entä pyörätuolilla?
Vastaus: Valitettavasti tapahtumapaikkana toimivassa koulussa on runsaasti portaita, ja ohjelma jakautuu eri kerroksiin. Henkilökunta voi pyynnöstä käydä avaamassa rampillisen ulko-oven tai päästämässä liikuntaesteisen henkilön hissillä johonkin kerrokseen, mutta erityisen esteettömäksi tapahtumapaikkaa ei voi kehua. Kannataakin ottaa etukäteen yhteyttä tapahtuman järjestäjiin ja kysyä tarkemmin.

Kysymys: Kun tapahtuma on koulussa, mikseivät kaikki paikat ole täynnä ohjelmaa? Tai ainakin auki kävijöille? Luokkiahan olisi vaikka kuinka!
Vastaus: Koko koulurakennus ei sentään ole tapahtuman käytössä, vaan tiloista on sovittu erikseen. Lisäksi ohjelman pitämiseen ja tilojen valvomiseen tarvitaan henkilökuntaa, joten senkään puolesta ei ihan kaikkien tilojen pitäminen auki ole mahdollista.

Kysymys: Miksei tapahtumassa ole ohjelmaa aiheesta X? Se on minusta paras aihe ikinä!
Vastaus: Otamme mielellämme vastaan sekä ohjelmatoiveita että tarjouksia ohjelman pitämisestä. Kannattaa siis laittaa toiveita tulemaan, tai vielä parempaa, pitää itse ohjelmaa omaksi tuntemasta aiheesta, tai houkutella tutut ohjelmanpitäjiksi.

Kysymys: Kuka tätä tapahtumaa oikein tekee ja miksi?
Vastaus: Kikucon-tiimin ydinjäsenet ovat turkulaiset kaksoset Kaarina ja Susanna Leppälahti, ja tapahtumaa tehdään tekemisen ilosta. Japanilainen kulttuuri on molemmilla sydäntä lähellä, ja siihen liittyvien asioiden ja harrastusten esittely ja tukeminen vaikuttavat aika-ajoin jopa niin hyvältä ajatukselta, että sitä varten ryhdytään järjestämään tällaista tapahtumaa. Kuten muutkaan tapahtuman järjestelyihin osallistuvat, eivät pääjärjestäjätkään saa työstään palkkaa tai muuta korvausta, mutta toivon mukaan hyvän mielen onnistuneen tapahtuman päätteeksi.

Kysymys: Minkä ikäisille Kikucon sopii?
Vastaus: Tapahtuma on suunnattu mangasta, animesta ja Japanista kiinnostuneille nuorille, mutta monipuolisesta ohjelmatarjonnasta löytyy tekemistä ja kokemista monenikäisille. Esimerkiksi akateemisemmat esitelmät houkuttelevat varttuneempaa väkeä, kun taas esitysten seuraaminen ja jotkin pajat viihdyttävät varmasti nuorempaakin kävijää. Lapsiparkkia tai muuta lastenhoitoa ei tapahtumassa kuitenkaan ole tarjolla.

Kysymys: En löytänyt täältä vastausta kysymykseeni, mitä nyt?
Vastaus: Kysymyksiä voi lähettää tapahtuman järjestäjille osoitteesen kikucon (at) animeunioni (piste) org